FINETA II.

Az elsőként 2016-ban megrendezett FINETA (Fiatal Neonatológusok Találkozója) sikerein felbuzdulva, idén a Szervezők (Korábban érkeztem Alapítvány társszervező) ismét egy kongresszusra invitálták az újszülöttekért tevő szakembereket. A konferencia keretében olyan témák kerültek előtérbe, mint például a neurológiai problémák kezelése, neonatológiai kutatások, illetve a genetikai és késői betegségek a koraszülöttek esetében.

Licitálj és ajándékozz!

 A Tóth-Kása Autó Kft. nevet viselő családi vállalkozás számára a család mindig is elsődleges szerepet töltött be. Alapítványunkat most az a megtiszteltetés érte, hogy a vállalkozás a koraszülöttek és családjaik támogatását tűzte ki célul.A makói székhelyű cég árverésre bocsátja a képen látható, egyedi tervezésű, limitált kiadású KENZEL kerékpárt, a licitálásból befolyt összeget pedig a Korábban Érkeztem Alapítvány számára ajánlja fel, amely azt koponyaultrahang fej megvásárlásra fordítja.

Koraszülöttek világnapja Nyitó konferencia

Kép forrása: Tihanyi Anikó Edina

 Szeretettel várjuk Önöket 2017. november 17-én 14:00 órától a Korábban Érkeztem Alapítvány által szervezett "Mentorházak és mentorhálózat kialakítása koraszülöttek és családjaik számára a Dél-alföldi régióban" projekt nyitó konferenciája, amelynek helyszíne: Szeged, Dóm tér, Szegedi Dóm Látogató Központ (Dóm altemplom).

Szakmai program:
14:00 -14:10 KONFERENCIA ÜNNEPÉLYES KÖSZÖNTÉSE FŐVÉDNÖK MEGNYITÓJA

14:10 -14:20 KONFERENCIA NYITÓBESZÉD
DR. RÁDI KATALIN, ALAPÍTÓ (KORÁBBAN ÉRKEZTEM ALAPÍTVÁNY)

Színezzük lilára a szegedi Dómot a koraszülöttek világnapján!

 Magyarországon minden tizedik újszülött korábban érkezik a világra.

November 17-én, a koraszülöttek világnapján ezekre a PIC-i hősökre és az őket segítő családok, barátok, valamint szakemberek erejére, gondoskodására és küzdelmére hívjuk fel a figyelmet.

Sajtóközlemény nyertes pályázatról

 MENTORHÁZAK ÉS MENTORHÁLÓZAT KIALAKÍTÁSA KORASZÜLÖTTEK
ÉS CSALÁDJAIK SZÁMÁRA A DÉL-ALFÖLDI RÉGIÓBAN

Az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap és Magyarország költségvetésének társfinanszírozásában valósul meg a „Mentorházak és mentorhálózat kialakítása koraszülöttek és családjaik számára a Dél-Alföldi Régióban” című projekt. A Széchenyi 2020 program keretén belül 2017-ben, három évre szóló, 1,2 milliárd forint összegű támogatást kapott a pályázat.

A teljes sajtóközlemény a csatolt fájlban olvasható.

Jótékonysági komolyzenei koncert a Szent Gellért Fesztivál keretében

2017. október 2-án a Szent Gellért Fesztivál keretében megrendezésre került Alapítványunk éves jótékonysági koncertje. A 2 órás előadáson számos előadó tiszteletét tette a Szegedi Nemzeti Színház színpadán. Szeretnénk még egyszer köszönetet mondani azért, hogy a koraszülöttek ügyét sokan szívükön viselik és ennek köszönhetően a koncert létrejöhetett.

Jótékonysági koncert

 A Szent Gellért Fesztivál keretei között, annak záró rendezvényeként 2017. október 1-én 19:00 órakor a Korábban Érkeztem Dél-Alföldi Regionális Újszülött Intenzív Osztályért Alapítvány jótékonysági komolyzenei koncertet szervez a Szegedi Nemzeti Színházban.

A zene ezerarcúságát bemutató műsor Sebestyén Márta, Janza Kata, Homonnay Zsolt, Kokas Kata, Gyüdi Eszter és Szélpál Szilveszter részvételével valósul meg. A koncert során közreműködik a Szegedi Szimfonikusok Zenekar, amelyet Gyüdi Sándor vezényel.

V. Családi Nap - PIC-i Pünkösdi Piknik

 A Korábban érkeztem Alapítvány 2017. június 3-án, szombaton ismét megrendezte éves Családi Napját a szegedi EKO Parkban. Míg a gyerekek többek között kézműves foglalkozáson, Teddy Maci kórház programon, kutyaterápiás foglalkozáson, lovagláson és fejlesztő foglalkozáson vehettek részt, addig a felnőttek Dr. Vizi András gyermekkori balesetek megelőzésével kapcsolatos ismeretterjesztő előadását és a Dévény tornával kapcsolatos tudnivalókat hallgathatták a szakemberektől.

Jótékonysági Flashmob a koraszülöttekért

 2017. május 15-én, 17 órakor az ország 19 pontján az édesanyák kisbabáikkal egyszerre perdültek táncra, ugyanarra a zenére, ugyanazt a koreográfiát bemutatva.

A Kangatraining Magyarország, a Melletted a Helyem Egyesülettel és Alapítványunkkal karöltve összefogásra buzdított mindenkit egy flashmob – azaz villámcsődület – keretében.

Oldalak