FINETA II.

Az elsőként 2016-ban megrendezett FINETA (Fiatal Neonatológusok Találkozója) sikerein felbuzdulva, idén a Szervezők (Korábban érkeztem Alapítvány társszervező) ismét egy kongresszusra invitálták az újszülöttekért tevő szakembereket. A konferencia keretében olyan témák kerültek előtérbe, mint például a neurológiai problémák kezelése, neonatológiai kutatások, illetve a genetikai és késői betegségek a koraszülöttek esetében.

Sajtóközlemény nyertes páyázatról

 MENTORHÁZAK ÉS MENTORHÁLÓZAT KIALAKÍTÁSA KORASZÜLÖTTEK
ÉS CSALÁDJAIK SZÁMÁRA A DÉL-ALFÖLDI RÉGIÓBAN

Az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap és Magyarország költségvetésének társfinanszírozásában valósul meg a „Mentorházak és mentorhálózat kialakítása koraszülöttek és családjaik számára a Dél-Alföldi Régióban” című projekt. A Széchenyi 2020 program keretén belül 2017-ben, három évre szóló, 1,2 milliárd forint összegű támogatást kapott a pályázat.

A teljes sajtóközlemény a csatolt fájlban olvasható.

Jótékonysági komolyzenei koncert a Szent Gellért Fesztivál keretében

2017. október 2-án a Szent Gellért Fesztivál keretében megrendezésre került Alapítványunk éves jótékonysági koncertje. A 2 órás előadáson számos előadó tiszteletét tette a Szegedi Nemzeti Színház színpadán. Szeretnénk még egyszer köszönetet mondani azért, hogy a koraszülöttek ügyét sokan szívükön viselik és ennek köszönhetően a koncert létrejöhetett.

Jótékonysági koncert

 A Szent Gellért Fesztivál keretei között, annak záró rendezvényeként 2017. október 1-én 19:00 órakor a Korábban Érkeztem Dél-Alföldi Regionális Újszülött Intenzív Osztályért Alapítvány jótékonysági komolyzenei koncertet szervez a Szegedi Nemzeti Színházban.

A zene ezerarcúságát bemutató műsor Sebestyén Márta, Janza Kata, Homonnay Zsolt, Kokas Kata, Gyüdi Eszter és Szélpál Szilveszter részvételével valósul meg. A koncert során közreműködik a Szegedi Szimfonikusok Zenekar, amelyet Gyüdi Sándor vezényel.

V. Családi Nap - PIC-i Pünkösdi Piknik

 A Korábban érkeztem Alapítvány 2017. június 3-án, szombaton ismét megrendezte éves Családi Napját a szegedi EKO Parkban. Míg a gyerekek többek között kézműves foglalkozáson, Teddy Maci kórház programon, kutyaterápiás foglalkozáson, lovagláson és fejlesztő foglalkozáson vehettek részt, addig a felnőttek Dr. Vizi András gyermekkori balesetek megelőzésével kapcsolatos ismeretterjesztő előadását és a Dévény tornával kapcsolatos tudnivalókat hallgathatták a szakemberektől.

Jótékonysági Flashmob a koraszülöttekért

 2017. május 15-én, 17 órakor az ország 19 pontján az édesanyák kisbabáikkal egyszerre perdültek táncra, ugyanarra a zenére, ugyanazt a koreográfiát bemutatva.

A Kangatraining Magyarország, a Melletted a Helyem Egyesülettel és Alapítványunkkal karöltve összefogásra buzdított mindenkit egy flashmob – azaz villámcsődület – keretében.

A Születés Hete - Az ÉLET-MÁS- KÉPP Közhasznú Alapítvány szervezésében

 A Születés Hetének alkalmából tartottak előadást a Korábban érkeztem Alapítvány munkatársai Nagyillés Éva és Rádi Katalin; valamint Monostori Dóra, védőnő és mentálhigiénés szakember a Katolikus házban. Az előadás a Ki segíthet, ha koraszülött lesz a kisbabám? címet viselte és arra világított rá, hogy koraszülött csecsemő születésekor kik és hogyan segíthetnek a PIC (Perinatális Intenzív Osztályán), majd az osztályról kikerülve milyen lehetőségek állnak a koraszülött gyermekes családok előtt.

Itt a farsang és már megint áll a bál

 2017. február 25-én ismét együtt farsangoltunk a Szegedi Nemzeti Színházban. A korábbi évekhez hasonlóan, idén is először egy színdarab kelt életre a színpadon. Ez alkalommal az operairodalom egyik legnagyobb remeke, a Varázsfuvola gyermekváltozata (mese-dal-játék), a Parázsfuvolácska került bemutatásra két felvonásban.

Osztály az osztályért program

 Az „Osztály az osztályért” elnevezésű program során középiskolások készítettek karácsonyi díszeket a kórházak feldíszítésére, hogy ezzel is szebbé tegyék az adventi időszakot azoknak a gyerekeknek és családjaiknak a számára, akiknek a kórházban kell tölteniük a karácsony előtti napokat. Az idei évben nagyon nagy érdeklődés mutatkozott a program iránt a diákok részéről, hiszen olyan sok karácsonyi dísz készült, hogy további intézmények is díszbe borulhattak.

Oldalak