Koraszülöttek hazaadása kapcsán felmerülő védőnői dilemmák - I. Súlyfejlődés megítélése

A koraszülés hazai előfordulása bár 8-9% körüli már hosszú évek óta, azonban így is előfordulhat, hogy egy extrém kis súlyú koraszülött gyermek hazaadása kapcsán, a területen dolgozó védőnő nem találkozott még a problémakörrel.

Koraszülöttséggel kapcsolatos családtámogatási ellátások (2018 év)

Koramentorházainkban lehetőség nyílik igénybe venni szociális szaktanácsadást, amelynek keretében specifikus információkhoz juthatnak a koraszülöttségben érintett családok. A folyamatosan változó ellátási formákról több felületen is olvasható naprakész információ. Javasolt például az Államkincstár felületén tájékozódni: www.allamkincstar.gov.hu. Jelen összefoglalónk bemutatja azokat a legfontosabb kedvezményeket, amelyeket a koraszülöttségben érintett családok igénybe vehetnek. 

Korábban Érkeztem Alapítvány fejlesztőjátékának teljes grafikai anyagának megtervezése

A Korábban Érkeztem Alapítvány koraszülött gyermekek fejlődését segítő fejlesztőjáték kidolgozását tervezi. A gyógypedagógusok, logopédusok és más szakemberek által összeállított játékok célja a memória, a gondolkodás és az érzékelés fejlesztése, mindez a szülő közreműködésével.

Az online fejlesztőjáték teljes grafikai anyagának megtervezésére keressük azokat a kreatív embereket, kisebb csoportokat, akiknek/amelyeknek a pályázat tartalma felkeltette az érdeklődésüket, valamint megfelelnek a pályázatban szereplő feltételeknek.

VI. Családi Nap és információs alkalom

Kedves Gyerekek, Szülők, Hozzátartozók!

Szeretettel meghívjuk Önöket és gyermekeiket a Korábban Érkeztem Alapítvány VI. CSALÁDI NAPJÁRA. A rendezvény helyszíne ismét a szegedi EKO Park lesz (6726 Szeged, Fürj utca 92/b), ahol egy csodálatos szombati napot tölthetünk együtt. Az idén is bíztatjuk Önöket arra, hogy teremtsünk piknik hangulatot a parkban. Hozzanak magukkal plédet, amelynek a programjaink alatt is jó hasznát fogják majd venni, illetve kényelembe helyezhetik magukat az ebéd után, melyre az alapítvány szeretettel megvendégeli a kilátogatókat.

Nils Bergman Gyulán, Kecskeméten és Szegeden

Nils Bergman, a kenguru módszer utazó nagykövete Gyulára, Kecskemétre és Szegedre látogat, ahol elméleti, valamint gyakorlati tanácsokkal segíti az ápolókat, orvosokat, szülésznőket, védőnőket és a szülőket.

Az elméleti előadás nyitott minden érdeklődő számára, a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött!

További információk az eseményekben:

Kecskeméti Koramentorház megnyitója

Május 11-én, pénteken a kecskeméti Koramentorház is elfoglalta végleges helyét a Rákóczi utca 32-34. szám alatt. Az ünnepélyes megnyitót követően a vendégeknek lehetőségük volt beszélgetni a Mentorház szakembereivel és kipróbálni a különböző fejlesztőeszközöket. Az eseményen készült további képek ITT tekinthetők meg. 

Mit nyújt a Koramentorház?

"A koraszülött babák harcosok. De nem szabad elfelejtsük, hogy ezek az édesanyák, édesapák és nagyszülők is harcosok. Minden nap megharcolnak azért az álomért, ami megvolt akkor, amikor teherbe esett az anyuka, amikor eldöntötték, hogy ők családot alapítanak és minden nap megharcolnak azért, hogy igenis az a boldog és egészséges család lehessenek, amit megálmodtak maguknak."

Meghívó a szegedi Koramentorház megnyitó rendezvényére

A Korábban Érkeztem Dél-Alföldi Regionális Koraszülött Intenzív Osztályért Alapítvány szeretettel meghívja Önt az EFOP-1.2.10-16-2016-00002 „Mentorházak és mentorhálózat kialakítása koraszülöttek és családjaik számára a Dél-Alföld Régióban” projekt keretein belül 2018. március 28-án megrendezésre kerülő Szegedi Koramentorház megnyitó rendezvényére.

A rendezvény helyszíne: 6726 Szeged Fő fasor 9. 

Oldalak