Mit nyújt a Koramentorház?

"A koraszülött babák harcosok. De nem szabad elfelejtsük, hogy ezek az édesanyák, édesapák és nagyszülők is harcosok. Minden nap megharcolnak azért az álomért, ami megvolt akkor, amikor teherbe esett az anyuka, amikor eldöntötték, hogy ők családot alapítanak és minden nap megharcolnak azért, hogy igenis az a boldog és egészséges család lehessenek, amit megálmodtak maguknak."

Meghívó a szegedi Koramentorház megnyitó rendezvényére

A Korábban Érkeztem Dél-Alföldi Regionális Koraszülött Intenzív Osztályért Alapítvány szeretettel meghívja Önt az EFOP-1.2.10-16-2016-00002 „Mentorházak és mentorhálózat kialakítása koraszülöttek és családjaik számára a Dél-Alföld Régióban” projekt keretein belül 2018. március 28-án megrendezésre kerülő Szegedi Koramentorház megnyitó rendezvényére.

A rendezvény helyszíne: 6726 Szeged Fő fasor 9. 

3. szegedi mentorképzés

2018. március 16-án újabb mentorképzést indítottunk Szegeden. A hosszú hétvégét ajánlották fel a megjelenő koraszülő édesanyák, hogy ők is hirdetni tudják majd jelenlétükkel: „Van élet az inkubátor után!”

Ez a néhány sor szimbolikusan is kifejezi azt az utat, amelyet a szülők bejártak a koraszülés élmény feldolgozásban.

„Megérkezett ím´,
hogy ő is részt vállaljon
gondjaiból majd e kavargó világnak.
Apró, gyűrött testét óriásnak látom:
ember lesz, esküszöm!
Ez a feladatom.”

Maróti László: Fiamnak (részlet)

A gyulai Mentorház bemutatkozó rendezvényének rövid összefoglalója

A múlt héten, február 22-én Gyulán, a Vigadóban lezajlott a gyulai Mentorház szolgáltatásainak bemutatója, amely a Széchényi 2020 program keretében elnyert "Mentorházak és mentorhálózat kialakítása koraszülöttek és családjaik számára a Dél-Alföld régióban" projekt keretében valósult meg. A rendezvényen szakemberek és érintett szülők egyaránt jelen voltak. Ünnepélyes megnyitót tartott Gyula város polgármestere dr. Görgényi Ernő. A koraszülötteket és családjaikat támogató komplex mentorhálózati program bemutatása következett a projektgazda, dr.

"4th Summit for the Preemies" konferencia

 A "4th Summit for the Preemies" nevet viselő nemzetközi konferenciasorozat keretében is bemutatásra került a Mentorházak és mentorhálózat nevű programunk. A szülőszervezetek képviselőiből és az újszülött intenzív ellátásban dolgozó szakemberekből álló hallgatóság számára a program részleteit Monostori Dóra, szakmai vezető és Dombi Edina, pszichológiai tanácsadó mutatták be. 

Kecskeméti mentorképzés

A kecskeméti Mentorházban 2018.02.23-24-én sor került az első megyei mentorképzésünkre. A Szegeden 2018.02.03-án elkezdett mentorképzési program újabb állomásaként Bács- Kiskun megyében tartottunk képzést, amely a jövő héten Gyulán fog folytatódni. Mentorképzésünk folyamatosan aktualizálódó időpontjait jelenleg a Facebook oldalunkon tudja követni.

A kecskeméti Mentorház elérhetőségei: kecskemetmentorhaz [at] gmail.com és +3670/6787922 és +3670/6787929.

Itt a farsang, elő a jelmezekkel!

Micsoda jelmezek és micsoda jókedv! Február 17-én 11:00 órától ismét megrendezésre került a Korábban Érkeztem Alaptívány farsangi eseménye, amelynek újra a Szegedi Nemzeti Színház adott otthont. Az Alapítvánnyal kapcsolatban álló családok kedvezményes jegyárat fizetve tekinthették meg A Félőlény című mesejátékot. Békés Pál és Várkonyi András humoros, szórakoztató és mesés művét, Tóth Miklós rendezte. A darab szünetében, a Támogatóknak köszönhetően megvendégelhettük a gyereksereget, majd a darab után a jelmezbemutató vette kezdetét.

Bemutatkozik a Gyulai Mentorház

Kedves Érdeklődők!

A Korábban Érkeztem Dél-Alföldi Regionális Koraszülött Intenzív Osztályért Alapítvány szeretettel meghívja Önt az EFOP-1.2.10-16-2016-00002 „Mentorházak és mentorhálózat kialakítása koraszülöttek és családjaik számára a Dél-Alföld Régióban” projekt keretein belül megrendezésre kerülő Gyulai Koramentorház bemutatkozó rendezvényére. Az esemény időpontja: 2018. február 22. 13.30, helyszíne pedig Gyulán, a Béke sgt. 35. szám alatt található Vigadó.

Oldalak