VI. Családi Nap és információs alkalom

Kedves Gyerekek, Szülők, Hozzátartozók!

Szeretettel meghívjuk Önöket és gyermekeiket a Korábban Érkeztem Alapítvány VI. CSALÁDI NAPJÁRA. A rendezvény helyszíne ismét a szegedi EKO Park lesz (6726 Szeged, Fürj utca 92/b), ahol egy csodálatos szombati napot tölthetünk együtt. Az idén is bíztatjuk Önöket arra, hogy teremtsünk piknik hangulatot a parkban. Hozzanak magukkal plédet, amelynek a programjaink alatt is jó hasznát fogják majd venni, illetve kényelembe helyezhetik magukat az ebéd után, melyre az alapítvány szeretettel megvendégeli a kilátogatókat.

Nils Bergman Gyulán, Kecskeméten és Szegeden

Nils Bergman, a kenguru módszer utazó nagykövete Gyulára, Kecskemétre és Szegedre látogat, ahol elméleti, valamint gyakorlati tanácsokkal segíti az ápolókat, orvosokat, szülésznőket, védőnőket és a szülőket.

Az elméleti előadás nyitott minden érdeklődő számára, a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött!

További információk az eseményekben:

Kecskeméti Koramentorház megnyitója

Május 11-én, pénteken a kecskeméti Koramentorház is elfoglalta végleges helyét a Rákóczi utca 32-34. szám alatt. Az ünnepélyes megnyitót követően a vendégeknek lehetőségük volt beszélgetni a Mentorház szakembereivel és kipróbálni a különböző fejlesztőeszközöket. Az eseményen készült további képek ITT tekinthetők meg. 

Mit nyújt a Koramentorház?

"A koraszülött babák harcosok. De nem szabad elfelejtsük, hogy ezek az édesanyák, édesapák és nagyszülők is harcosok. Minden nap megharcolnak azért az álomért, ami megvolt akkor, amikor teherbe esett az anyuka, amikor eldöntötték, hogy ők családot alapítanak és minden nap megharcolnak azért, hogy igenis az a boldog és egészséges család lehessenek, amit megálmodtak maguknak."

Meghívó a szegedi Koramentorház megnyitó rendezvényére

A Korábban Érkeztem Dél-Alföldi Regionális Koraszülött Intenzív Osztályért Alapítvány szeretettel meghívja Önt az EFOP-1.2.10-16-2016-00002 „Mentorházak és mentorhálózat kialakítása koraszülöttek és családjaik számára a Dél-Alföld Régióban” projekt keretein belül 2018. március 28-án megrendezésre kerülő Szegedi Koramentorház megnyitó rendezvényére.

A rendezvény helyszíne: 6726 Szeged Fő fasor 9. 

3. szegedi mentorképzés

2018. március 16-án újabb mentorképzést indítottunk Szegeden. A hosszú hétvégét ajánlották fel a megjelenő koraszülő édesanyák, hogy ők is hirdetni tudják majd jelenlétükkel: „Van élet az inkubátor után!”

Ez a néhány sor szimbolikusan is kifejezi azt az utat, amelyet a szülők bejártak a koraszülés élmény feldolgozásban.

„Megérkezett ím´,
hogy ő is részt vállaljon
gondjaiból majd e kavargó világnak.
Apró, gyűrött testét óriásnak látom:
ember lesz, esküszöm!
Ez a feladatom.”

Maróti László: Fiamnak (részlet)

A gyulai Mentorház bemutatkozó rendezvényének rövid összefoglalója

A múlt héten, február 22-én Gyulán, a Vigadóban lezajlott a gyulai Mentorház szolgáltatásainak bemutatója, amely a Széchényi 2020 program keretében elnyert "Mentorházak és mentorhálózat kialakítása koraszülöttek és családjaik számára a Dél-Alföld régióban" projekt keretében valósult meg. A rendezvényen szakemberek és érintett szülők egyaránt jelen voltak. Ünnepélyes megnyitót tartott Gyula város polgármestere dr. Görgényi Ernő. A koraszülötteket és családjaikat támogató komplex mentorhálózati program bemutatása következett a projektgazda, dr.

"4th Summit for the Preemies" konferencia

 A "4th Summit for the Preemies" nevet viselő nemzetközi konferenciasorozat keretében is bemutatásra került a Mentorházak és mentorhálózat nevű programunk. A szülőszervezetek képviselőiből és az újszülött intenzív ellátásban dolgozó szakemberekből álló hallgatóság számára a program részleteit Monostori Dóra, szakmai vezető és Dombi Edina, pszichológiai tanácsadó mutatták be. 

Oldalak