Koraszülöttek napja a Szegedi Vadasparkban

Idén először rendezik meg a koraszülöttek napját Szegeden: a gyermekklinika koraszülött intenzív osztályának volt pácienseit és családjukat várják az I. Korábban Érkeztem Koraszülöttek Napján szeptember 14-én, szombaton 10 és 16 óra között a Vadasparkban.

Hagyományteremtő szándékkal rendezi meg az első koraszülött napot a Korábban Érkeztem Alapítvány Szegeden. A különleges rendezvényen a régi páciensek újra találkozhatnak a koraszülött osztály orvosaival és ápolóival, tapasztalatot cserélhetnek mindazokkal a szülőkkel és kisgyermekeikkel, akik életük első napjait, heteit, hónapjait az osztály inkubátoraiban töltötték.

Az I. Korábban Érkeztem Koraszülöttek Napján Tálosi Gyula, a koraszülött intenzív osztály vezetőjének előadása mellett bőrgyógyászati és gyógytornával kapcsolatos programokat is tartanak majd a Vadaspark Zsiráfházában.

A szegedi gyermekklinika koraszülött intenzív osztályán évente körülbelül 200-250 babát kezelnek, a dél-alföldi régió legsúlyosabb állapotban lévő koraszülöttjei és újszülöttjei kerülnek ide. A Korábban Érkeztem Alapítvány tavaly decemberben alakult, és céljaként tűzte ki, hogy segítse az osztály mindennapi működését. Az alapítvány kuratóriumában szerepet vállalt Gyüdi Sándor, a Szegedi Nemzeti Színház főigazgatója és Varga Zita magyar bajnok vízilabdázó is.

Az I. Korábban Érkeztem Koraszülöttek Napját szeptember 14-én, szombaton 10 és 16 óra között tartják a Szegedi Vadasparkban.

Szakmai program:
(A programok alatt gyermekfelügyelet biztosított.)

11.00 és 14.00: Tálosi Gyula, a koraszülött intenzív osztály vezetőjének előadása
11.20 és 14.20: Csoma Zsanett bőrgyógyász előadása
11.40 és 14.40: Előadás a koraszülöttek gyógytornáztatásáról 

Forrás: SZEGEDma.hu, szeged.hu