Korábban érkeztem - Családi Nap 2014.

Korábban érkeztem - Családi Nap 2014.

Korábban érkeztem Családi nap - „Alkossunk közösséget!”

Alapítványunk az idei és tavalyi év szeptemberének első hétvégéjét a Szegedi Vadasparkban töltötte sok száz olyan látogató között, akik gyermeke valamikor a Szegedi Tudományegyetem Újszülött Intenzív osztályán kezdte életét.

Ez a nap, idén már hagyományteremtő napnak mondható! Idén a látogatók 600 fős száma
Itt vannak azok a gyerekek, akik egykor egymás mellett feküdtek az inkubátorban, azok a szülők, akik sokszor nem csak magukért, hanem a „szomszéd babáért” is izgultak.

Itt vannak ezen a napon azok az orvosok és ápolók, védőnők, gyógytornászok, akik kezdetben sokkal többet tudtak ezekről az intenzíves babákról, mint a nagyszülők vagy más rokonok. Ez a nap alkalom arra, hogy együtt legyünk túl az intenzíves léten, ami mindig meghatározó lesz számunkra, számukra…

Ízelítő a II. Korábban érkeztem Családi Nap programjából:

  • Dr. Csoma Zsanett bőrgyógyász előadása a koraszülöttek bőrápolásáról
  • Dr. Tálosi Gyula neonatológus előadása a koraszülöttek fejlődéséről
  • ODÚ fejlesztő központ bemutatkozása
  • Koramentor szolgálat bemutatkozása
  • Okoskezek (jelelő kezek) bemutatkozása

A gyerekek zsiráfetetésen, fókashown, jaguár bemutatáson vehettek rész, valamint a Terrárium ház hüllőit simogathatták, bejárhatták a Vadasparkot.

A Mosolygó Kórház, a Teddy Maci kórház, számos kézműves foglalkozás és arcfestés várta a programra regisztrált volt koraszülött- és beteg újszülött babákat, testvéreit és szüleit.

2015-ben is tervezzük...